Wat is Het Schorrekoor?

De oprichting

De oprichting van Het Schorrekoor van Sint-Annaland is een vervolg op het Smartlappenfestival dat in 2003 in Sint-Annaland werd gehouden.
Een aantal booteigenaren met Sint-Annaland als thuishaven, deed mee als schipperskoor. Dat werd zo’n succes dat ze nog steeds zingen. De vereniging Het Schorrekoor is officieel opgericht op 28 december 2004.

Waarom de naam Schorrekoor?

Niet vanwege het geluid dat de zangers maken. Naast de haven ligt een natuurgebied. ‘Het grote schor.’ Met zijn watervogels en planten tevens een populair terrein voor Setallanders die zoeken naar lekkernijen als kreukels, lamsoor en zeekraal.
Dus is het Schorrekoor geen kwaliteitsaanduiding, maar een toepasselijke titel.

Het repertoire

Het Schorrekoor specialiseerde zich aanvankelijk in het zingen van zeemansliedjes. De toenmalige dirigent Pierre van Broekhoven vond echter dat de zangers meer in hun mars hebben. Dat betekent Ierse volksmuziek, Nederlandstalige nummers, maar ook nummers van de The Beach Boys, The Beatles maar ook in de programmering onder meer het nummer “May it be” uit de film Lord of The Rings. De mannen van het koor worden gedirigeerd door Pieter-Jan van den Berg en worden daarbij muzikaal ondersteund door drie muzikanten, waarvan een accordeoniste, gitarist en een Bodhrán en Cajón bespeler, de solisten en een akoestische gitarist komen uit eigen gelederen. Bij uitvoeringen wordt het combo vaak uitgebreid door een tal van extra bevriende muzikanten.

Recente foto’s
Rechten voorbehouden. Copyright ©2004-2013
MENU